Artem is opgericht door gediplomeerd kunsthistoricus Hugo Rijpma. Na jaren als specialist gewerkt te hebben voor diverse musea en handelaren, waaronder het Rijksmuseum, startte Hugo Artem met het doel om het voor mensen makkelijker te maken om achter de waarde te komen van wat ze bezitten en daar een eerlijke prijs voor te krijgen bij verkoop.

Centraal staat de overtuiging dat er tegenwoordig een andere, moderne aanpak nodig is om het beste de klant van dienst te zijn. Door internet heeft iedereen toegang tot de informatie die vroeger alleen voor specialisten beschikbaar was. Daardoor weet men beter wat de waarde is van wat ze in huis hebben, maar dit kan ook tot onrealistische verwachtingen leiden. Deze veranderde wereld behoefte een andere, moderne rol van de specialist.

Kernwaarden

Onafhankelijkheid en transparantie zijn onze kernwaarden. Wij bieden onze klanten volledige openheid over onze werkwijze en werken altijd vanuit zuivere en gedeelde belangen. Wij zijn niet verbonden aan een veilinghuis, verzekeraar of notaris. Daardoor kunnen wij altijd de keuze maken die voor u het beste is.

Artem bestaat uit een netwerk van enkel gediplomeerde kunsthistorische specialisten met ruime ervaring in de (inter)nationale kunstmarkt.

Zij hebben een vinger aan de pols van de kunstmarkt en weten daarom welke trends nu spelen en hoe u toekomstbestendig kunt verzamelen.

Daarnaast maakt Artem gebruik van een uitgebreide kring van individuen en instellingen in de publieke en private sector om de ideale toekomstige bestemming van objecten en nalatenschap te bepalen.

Bekijk onze diensten