Advies

Ieder kunstwerk is uniek. Dit maakt het beheren van kunst een zeer ingewikkelde en uitdagende taak. Het is daarom aan te raden om een onafhankelijk en ervaren adviseur in de arm te nemen.
U kunt met uw vragen terecht bij Artem tijdens een oriënterend gesprek. Neem daarvoor vrijblijvend met ons contact op.

Artem taxaties waardevolle boeken

Verkoop

Wilt u op een goede manier afstand doen van uw waardevolle objecten?

Artem realiseert voor u het maximale uit uw bezit omdat onze ervaren en onafhankelijke experts de markt door en door kennen. Dit doen wij volledig transparant en op een voor u gemakkelijke manier.
Verkoopbegeleiding geschiedt op commissiebasis. Graag bespreken wij met u de beste verkoopstrategie.

Verzamelen waardervolle boeken, prenten en tekeningen

Onderzoek

De waarde van een kunstobject wordt bepaald door het verhaal dat het vertelt. Door onderzoek te doen komt wordt dit verhaal volledig uitgezocht, waardoor de kans groot is dat het meer waard wordt. Daarnaast is het erg leuk om meer te weten te komen over wat u bezit. U kunt zelfs een catalogus laten schrijven over uw collectie, waardoor deze vereeuwigd wordt en nog meer aanzien krijgt.

Neem contact op met Artem om een expert in te huren voor onderzoek naar uw collectie.

Bekijk al onze tarieven

Taxatie

Taxeren is een kernactiviteit van Artem. Onze experts taxeren waardevolle boeken, prenten, tekeningen, manuscripten en schilderijen. Voorop staat onze onafhankelijkheid. Artem is niet verbonden aan een veilinghuis, verzekeraar, notaris of handelaar, waardoor wij altijd uw belang voorop hebben staan en volledig transparant kunnen werken.

Een taxatie kan nodig zijn voor verschillende doeleinden. Bent u testamentair executeur? Wilt u een verzekering afsluiten? Heeft u een waardebepaling voor de belasting nodig? Voor iedere situatie bieden wij ondersteuning.
Taxaties door Artem worden altijd op locatie gedaan. Online kan een object nooit gedegen beoordeeld worden en het vervoeren van uw waardevolle bezittingen raden wij ten zeerste af. Via ons contactformulier kunt een korte beschrijving en foto’s naar ons sturen zodat wij alvast een beeld hebben van wat u heeft.

Na de taxatie ontvangt u een digitaal taxatierapport. Wij helpen u vervolgens graag verder met de vervolgstappen.

Zie de tarieven-pagina voor de kosten van een taxatie.

Onze taxateurs houden zich aan de richtlijnen en de adviezen van de Federatie TMV (Federatie van taxateurs makelaars veilinghouders in roerende zaken).

Erfenis waardevolle boeken, prenten en tekeningen
Bekijk al onze tarieven

Verzamelen

Niks is leuker dan kunst verzamelen, maar het is ook ingewikkeld en een kostbare fout is snel gemaakt. Artem helpt u de perfecte aankoop te doen en biedt antwoorden op vragen waar een (aspirerend) verzamelaar tegenaan loopt. Een aantal voorbeelden:

  • Wat is de juiste marktprijs voor het beoogde werk?
  • Is deze investering toekomstbestendig?
  • Is het beschadigd?
  • Hoe steekt de provenance in elkaar, zijn daar zorgen over?
  • Wat is de beste plek om kunst te kopen? Veilingen, galerijen, beurzen of rechtstreeks bij particuliere verzamelaars?