Advies

Wij adviseren op het gebeid van verzamelen en investeren, het professioneel bewaren van collecties inclusief verzekeringen en het in goede banen leiden van een schenking.

Ieder kunstwerk is uniek. Dit maakt het beheren van kunst een zeer ingewikkelde en uitdagende taak. Het is daarom aan te raden om een onafhankelijk en ervaren adviseur in de arm te nemen.
U kunt met uw vragen terecht bij Artem tijdens een oriënterend gesprek. Neem daarvoor vrijblijvend met ons contact op.

Artem taxaties waardevolle boeken

Inkoop

Naast gratis taxatie kopen wij ook in. De eerste voorwaarde daarvoor is dat het van vóór 1850 is. We kopen alles op papier: boeken, prenten, tekeningen kaarten, manuscripten, hele collecties etc.

Wij bieden directe betaling aan. Neem daarvoor hier contact met ons op. We kunnen ook bij u langskomen als de situatie en de kwaliteit van de voorwerpen daar om vraagt. Als u slechts enkele boeken heeft die voor ons interessant zijn, geven we u graag gratis advies over waar wij denken dat de rest van de boeken verkocht kunnen worden.

Onze waardebepalingen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met het kopen en verkopen van antieke papieren objecten aan vele privéverzamelaars, bibliotheken en musea en bijzondere collecties. Wij maken gebruik van veilingdatabases om eerder behaalde prijzen te vinden en we beoordelen de zeldzaamheid op onze ervaring, digitale bibliografieën en belangrijke collecties.

Waar mogelijk kunnen wij u voorzien van recente veilingrecords die misschien het beste perspectief bieden op waar een boek redelijkerwijs voor kan worden verkocht. Dit is niet hetzelfde als de prijzen die op zoekmachines verschijnen, aangezien dit hoge verkoopprijzen kunnen zijn en dus geen afspiegeling zijn van de prijzen waarvoor een boek gemakkelijk kan worden verkocht.

Verzamelen waardervolle boeken, prenten en tekeningen
Bekijk al onze tarieven

Taxatie

Een eerste taxatie door Artem is gratis. Stuur daarvoor enkele foto’s en een zo uitbreid mogelijke beschrijving (zie contact). Op basis daarvan geven wij u een indicatie van de waarde. Aan deze taxatie kunnen geen rechten ontleend worden, daarvoor kunt een officieel taxatierapport aanvragen. Voor een rapport worden wel kosten in rekening gebracht. Dit kunt u o.a. nodig hebben als testamentair executeur of een verzekering.

Taxatie is een kernactiviteit van Artem. Onze experts taxeren antiek op papier, d.w.z. waardevolle boeken, prenten, tekeningen, kaarten en manuscripten. Voorop staat onze onafhankelijkheid. Artem is niet verbonden aan een veilinghuis, verzekeraar of notaris, waardoor wij altijd uw belang voorop hebben staan en volledig transparant kunnen werken.
Zie de tarieven-pagina voor de kosten van een taxatierapport.
Wij houden ons aan de richtlijnen en de adviezen van de Federatie TMV (Federatie van taxateurs makelaars veilinghouders in roerende zaken).

Erfenis waardevolle boeken, prenten en tekeningen
Bekijk al onze tarieven

Verzamelen

Voor verzamelaars en instellingen bieden wij diverse diensten aan. Denk daarbij aan het inventariseren en catalogiseren van een collectie, advies voor het duurzaam beheren en behouden, hoogwaardig onderzoek naar één of meerdere objecten en aankoopbegeleiding. Vaak lopen deze zaken ook in elkaar over. Neem voor advies vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gesprek.
Niets is leuker dan kunst verzamelen, maar het is ook ingewikkeld en een kostbare fout is snel gemaakt. Artem helpt u de perfecte aankoop te doen en biedt antwoorden op vragen waar een (aspirerend) verzamelaar tegenaan loopt. Een aantal voorbeelden:

  • Wat is de juiste marktprijs voor het beoogde werk?
  • Is deze investering toekomstbestendig?
  • Is het beschadigd?
  • Hoe steekt de provenance in elkaar, zijn daar zorgen over?
  • Wat is de beste plek om kunst te kopen? Veilingen, galerijen, beurzen of rechtstreeks bij particuliere verzamelaars?